divendres, 30 de novembre del 2012

Com fer torró de xocolata

Avui, juntament amb el menú de desembre de l'escola, ens han passat una recepta que vull compartir amb vosaltres:

Com fer torró de xocolata a casa amb els nens.

Ingredients:

  • 150 g de xocolata amb llet amb avellanes trossejades
  • 150 g de xocolata amb llet amb ametlles trossejades
  • 200 g de xocolata negre per postres (fondant)
  • 70 g de llard de porc ibèric
  • 80 g de xococrispis
  • 1 motlle de silicona rectangular
Preparació:
  • Trossejar les xocolates, ficar-les en un recipient i posar al bany maria per desfer-les sense cremar
  • Afegir el llard una mica desfet, i remoure
  • Afegir els xococrispis i remoure
  • Posar la barreja en el motlle de silicona
  • Deixar reposar d'un dia per l'altre

Bon profit!

divendres, 16 de novembre del 2012

Mami-manualitat amb feltre

La veritat és que mai que estat gaire destra amb les manualitats, però des que tinc fills que tinc moltes ganes de fer cosetes, així que m'he posat amb el feltre i he provat de fer un fermall.

No és que estigui gaire orgullosa del resultat, però per a ser el primer cop, em dono per satisfeta i amb moltes ganes de seguir practicant per a millorar (sobretot pel que fa al tall).




El resultat a falta d'enganxar






dimecres, 14 de novembre del 2012

Els portanadons

Puc dir que sóc de les persones que va caure en el parany de comprar una motxilla Babybjörn. Afortunadament, només la vam fer servir en dues ocasions i només uns minuts quan el meu fill tenia 8 mesos, però ja vam veure que el nen no anava en una posició còmode i tampoc no el vam veure especialment feliç, així que la vam aparcar.

Més endavant, vaig començar a llegir sobre els portanadons ergonòmics i vaig veure que allò és el que volíem.

A les motxilles diguem "comercials" (tipus Babybjörn i similars), la postura del maluc no és correcta. Les cames van estirades respecte a la resta del cos, no doblegades estil "granota" (postura que afavoreix el desenvolupament de l'articulació dels malucs). En portar les cametes estirades, el pes del nadó recau sobre la zona genital en lloc de sobre el culet, i l'esquena adquireix una postura no fisiològica.

A més d'això, portar el nen mirant cap endavant està totalment contraindicat, doncs aquesta postura obliga a corbar l'esquena del nadó en sentit contrari al fisiològic i  el deixa exposat a infinitat d'estímuls directes, sense possibilitat de refugi, ja que no pot girar-se. A més ocasiona incomoditat per al portador, ja que el nadó tendeix per la forma de la seva columna a separar el seu cos de qui el porta el que desplaça l'eix de gravetat d'aquest últim, obligant-lo a modificar la seva postura correcta amb les consegüents molèsties d'espatlles i esquena i sobrecàrrega del sòl pèlvic.

La postura de la granota consisteix a portar al bebè o nen amb les cames obertes al voltant de 45 º respecte a l'eix corporal (90 º d'obertura total entre les cames), i els malucs flexionats de manera que els genolls quedin a una alçada lleugerament superior que les natges. Això garanteix que el cap del fèmur quedi perfectament encaixat dins de l'acetàbul del maluc i és la posició fisiològica, la postura òptima de porteig, que prevé problemes posteriors d'aquesta articulació. Aquesta tècnica de porteig fins i tot ajuda a solucionar els casos de displàsia lleus.
Una bona manera de saber si un nadó està ben col · locat, (o en un bon portanadons), és que els peus es veuen de l'altre costat .. en posició ventral es veuen per darrere i a l'esquena es veuen per davant.

Ja us aviso que el món dels portanadons pot ser addictiu. Nosaltres, hem provat el fular, el Mei Tai, la Marsupi i la Boba, i només puc parlar meravelles de tots ells.


Fular amb 2 mesos
Marsupi amb 2,5 mesos
Mei Tai amb 4 mesos
Boba amb 30 mesos


Visca els portanadons (ergonòmics, eh?) !!!

divendres, 2 de novembre del 2012

Galetes de mantega

M'agrada molt aquesta recepta perquè és senzilla i els ingredients que ens calen són bàsics i és fàcil que els tinguem a casa, així que podem fer-les quan vulguem amb els nostres petits, que s'ho passaran pipa  pastant, embolicats en farina i sucre.

Ingredients:

- mantega
- farina
- ous
- sucre
- sal
- aigua

De cara a les Festes, si fem servir tallapastes nadalencs tindrem unes boniques galetes nadalenques.

Alguns estris que necessitarem són: un corró per pastar, tallapastes amb figures, tamís, gerra mesuradora, pinzell, bols i pes.

Comencem:

- 200 gr. de farina
- 100 gr. de mantega
- 2 ous
- 50 gr. de sucre
- un pessic de sal
- 1 vaset d'aigua


Barregem bé tots els ingredients i formem una massa homogènia, sense esquerdes. Fem una bola i la deixem reposar a la nevera una hora. Després traiem la massa i comencem a masarla amb un corró.


És important pastar amb farina al taulell perquè la massa no s'enganxi. Ha de quedar una planxa d'un centímetre de gruix, més o menys.


Retallem les galetes de diferents formes utilitzant motlles tallapastes i les col·loquem en una safata de forn amb paper vegetal.


Abans d'enfornar, les pintem amb ou i les empolvorem amb sucre glas per sobre i les posem al forn 15 minuts a 200 graus.


Traiem les galetes del forn, deixem que es refredin sobre una reixeta i les adornem al gust dels nens.



Bon profit!