dilluns, 28 de juliol del 2014

Girona, temps de flors

Aquest any és el primer que hem visitat Girona, en temps de flors i, després de fer-ho, el que ens ha quedat clar és que, si podem, ho farem cada any. Girona és una ciutat preciosa durant tot l'any, però aquests dies, la ciutat i especialment el seu Barri Vell, multiplica la seva bellesa i capacitat de seducció amb motiu de la mostra.


Aquesta mostra ornamenta 185 espais de la ciutats, entre monuments, carrers i patis, plens de olors, textures i colors. Aquí teniu un tastet:









Els nens van deixar la seva empremta




El que sí que recomano és prescindir de cotxet si aneu amb petits, portar calçat còmode i moltes ganes de "patejar" la ciutat.

Menjar, aquests dies, pot ser una odissea. Nosaltres, però, vam tenir sort i vam trobar taula a la terrassa del The River Cafè , en ple Barri Vell i amb unes vistes fantàstiques i, si com jo, sou súper fans del Boss, us encantarà la decoració del local.




Fins a la primavera vinent, Girona!!!

diumenge, 27 de juliol del 2014

Besalú: Un viatge en el temps

Som amants de les ciutats emmurallades, dels castells, dels pobles amb carrers empedrats..., de la història. En aquesta ocasió, vam visitar la impressionant Vila Comtal de Besalú (Garrotxa, Girona).


Accedim a la Vila des del Pont de Besalú; es tracta d'un pont romànic angular de vuit arcs que travessa el riu Fluvià. La primera notícia que se'n té és del 1075.


La seva silueta s'ha convertit en una de les instantànies més buscades pels milers de persones que cada any visiten aquesta Vila. 

Com a curiositat pels amants de la literatura, es van rodar algunes de les escenes de la pel.licula "El Perfum" i, un dels seus veïns, el periodista Martí Gironell, ha projectat internacionalment la imatge de Besalú amb la seva novel.la "El pont dels jueus".


Travessant el pont ens endinsem en una altra època, la dels cavallers, segons el meu fill. La seva imaginació es dispara i es veu brandant la seva espasa contra els cavallers negres (els dolents). Ell és el cavaller Arnau i ha de protegir la vida de la princesa Emma.


Recorrem els seus carrerons i ens anem topant amb curiositats:


Aquesta és una de les quatre cadires que podem trobar a la Vila (les altres tres són penjants) i que formen part d'una instal.lació artística de l'any 1994. 

A la Plaça de Sant Pere, trobem l'església romànica de Sant Pere (antic monestir benedictí). El monestir va ser fundat l'any 977. Avui en dia només queda en peu l'església i algunes dependències posteriors.




Una Vila plena de racons amb encant, de botigues de productes artesanals i gastronòmics típics de la zona.








En el nostre recorregut pels carrers vam topar amb una botiga de contes, però no una botiga qualsevol, una botiga de Contes Savis





Contes triats, material de pedagogia Waldorf, d'arts plàstiques, música, paper fer a mà, pintures naturals… i també tallers, contacontes, exposicions… Una botiga plena de màgia, que ens va captivar des del primer instant.

Pel que fa a la teca, vam dinar a Ca la Nídia, un restaurant situat al carrer del Pont, a on es menja bé a bon preu i tenen trones i cosetes per a entretenir els nens.

Una escapada molt recomanable. Nosaltres, segur que hi tornarem!