diumenge, 30 de novembre del 2014

Càmping l'Empordà, a l'Estartit

Reprenc el tema de les vacances d'estiu per a continuar amb la segona part de les nostres vacances i és que, després d'uns dies al Languedoc, ens vam traslladar a l'Estartit, acampant al Càmping l'Empordà, un càmping molt recomanable a on hi vam estar molt a gust.

Terreny pla, parcel.les grans amb electricitat, dos parcs infantils, dos blocs sanitaris nous (súper nets!), dues piscines (una semi-olímpica i una petita amb sortidors), bar amb terrassa, petit supermercat i, al costat d'un dels blocs sanitaris, disposen de 4 rentadores i una assecadora.




Als mesos d'estiu tenen animació per a grans i petits, i pels petits, també hi ha una petita ludoteca a on hi han jocs i fan tallers.

El càmping es troba a menys d'un Km del centre del poble i de la platja, amb unes bones vistes de les Illes Medes, sorra fina i poca profunditat, ideal per a tota la família.


Us recomano un passeig a les Illes Medes a bord del Nautilus. Nosaltres vam escollir la ruta 2, d'una hora i mitja, aproximadament, que recorre la Costa del Massís del Montgrí, passant per Punta de la Barra, Punta Salines, Cap d'Utrera, Cala Pedrosa i Cala Foradada. Espectacular! De curta durada, també podeu escollir la ruta 1, que inclou bany a la Costa del Montgrí; nosaltres, però, la vam descartar, perquè els prínceps encara són petits i no saben nedar.
Un cop a les Illes Medes i, des de les cabines submergides de l'embarcació, es pot gaudir del meravellós fons submarí a través de grans finestrals.


Una altra excursió que vam fer, va ser visitar l'Escala (no deixeu de tastar les seves anxoves!) i les Ruïnes d'Empúries, porta d'entrada de la cultura grega i romana de la península Ibèrica i des d'on es pot gaudir d'unes vistes impressionants.


I això és només un tastet del que es pot fer des de l'Estartit, en família. M'encanta la Costa Brava!


dijous, 13 de novembre del 2014

Cardona: Parc Cultural de la Muntanya de Sal i Castell

Dies enrere vam anar a Cardona, concretament al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, una sortida en família molt recomanable.



El Parc ofereix un passeig per les antigues instal.lacions mineres (una de les més importants del món de sal potàssica) i un recorregut guiat a 86 metres de profunditat a l'interior de les galeries podent veure els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals.

Disposa d'aparcament gratuït, botiga, cafeteria amb terrassa i zona de picnic.


Al costat de la zona de picnic, esperem el cotxe que ens portarà a l'entrada de la mina a on en espera la guia, que ens indica que és obligatori l'ús de casc de seguretat (obligatorietat que encanta als nens, per cert).



Només es poden fer fotos a una galeria gran que la guia ens indica






A la tarda, ens vam acostar al Castell de Cardona a fer una passejada i és que, com ja anireu veient, ens encanten els castells!


El conjunt monumental del Castell és Monument Nacional de l'Estat des del 1949, i la Col.legiata de Sant Vicenç, exemple de l'art llombard català, ho és des del 1931. En destaquen la Torre de la Minyona, el Pati Ducal, els seus baluards de defensa o les seves vistes sobre la Vall Salina.






Segurament, hi tornarem, doncs tenim pendent el Centre Històric Medieval, que ja no vam tenir temps de visitar.
Ja sabeu, no deixeu de visitar Cardona! 




diumenge, 9 de novembre del 2014

Càmping A l'Ombre des Oliviers

Aquest estiu vam passar uns dies al Languedoc; la idea principal era visitar la Cité de Carcassonne. Sense fills, hi hem anat dues vegades i ara, amb nens, teníem moltes ganes de tornar, sobretot perquè al príncep li encanta tot el que té a veure amb castell i cavallers. Vam estar cercant informació i ens vam decidir pel càmping A l'Ombre des Oliviers, a Cazilhac, a 5 minuts de la Cité.

El Càmping és molt recomanable; situació immillorable, parcel.les grans, amb gespa i delimitades. Té piscina, bar-restaurant amb terrassa i zona de jocs infantils. El bloc sanitari és senzill, però correcte. A diferència del Besalú, aquí no disposen de sabó de mans ni paper higiènic.



Una cosa important a tenir en compte pels homes/nens, si es va a l'estiu: en aquest càmping (com en altres de França), per motius d'higiene, està prohibit banyar-se amb banyadors tipus bermudes o shorts amples.


Pel que fa a la Cité, és una visita que recomano moltíssim! Només veure l'entrada, passejar-se pels seus carrers i placetes, ja val molt la pena, però si hi aneu amb nens a l'estiu, no deixeu de veure el torneig de cavallers!



À bientôt!